JP “Grijanje” i “ArcelorMittal”: Potpisan ugovor, sutra topli radijatori

Vahdet Drino

Kako portal Zenicainfo.ba ekskluzivno saznaje, postignut je sporazum između JP “Grijanje” i ArcelorMittal-a Zenica, čime su stvoreni preduslovi za početak grijne sezone u Zenici.

 

„Prije pola sata Javno preduzeće “Grijanje” potpisalo je ugovor sa kompanijom “ArcelorMittal” Zenica o isporuci toplinske energije, a nakon toga je stigao i izvještaj nadležne federalne inspekcije tako da za sat vremena počinje isporuka toplinske energije prema gradu i građanima”, potvrdio je za RTV Zenica Vahdet Drino, direktor Javnog preduzeća “Grijanje” Zenica.

“”ArcelorMittal” je ispoštovao uslove koje smo im dali tako da građani neće imati promijenjenu cijenu u odnosu na prošlu sezonu, koja će početi 15-og, kako je i najavljivano, shodno važećoj Odluci o zagrijavanju, i trajat će do 15. aprila naredne godine”, dodao je Drino.

On se zahvalio “ArcelorMittalu” i Gradskoj upravi što su se aktivno uključili u rješavanje ovog problema. Izrazio je nadu da će grijanje biti stabilno i da će novi kotlovi iz nove Toplane što prije početi sa radom, čime će se zauvijek riješiti dugogodišnji problem zagrijavanja grada. (S. G.)