Zeničkim sportskim klubovima i savezima uplaćena treća tranša sredstava

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas zaključak o odobravanju sredstava podrške sportskim klubovima vrijednosti 101.750 KM. Riječ je o trećoj tranši sredstava podrške redovnim aktivnostima klubova, nosiocima sportskih aktivnosti i podrške manifestacijama.

Inače, ova sredstva osigurana su iz Budžeta Grada Zenica za 2021. godinu i njima je podržan 41 klub/savez, devet klubova nosioca sportskih aktivnosti, Sportski savez grada Zenica, te tri sportske manifestacije i to “Zenica Open 2021” Šahovskog kluba “Preporod”, “Državno prvenstvo u kick boxu” Kluba borilačkih vještina “Isak-Ze”, te Atletski miting u organizaciji Atletskog kluba “Zenica”.

Gradonačelnk Kasumović je na ovaj način još jednom pokazao apsolutnu podršku svim sportskim klubovim na području Zenice, kao i manifestacijama koje oni organiziraju.

Uvjeren sam da će sredstva koja će biti uplaćena na račune klubova zasigurno doprinijeti još boljim sportskim rezultatima svih klubova i pojedinaca u takmičarskim sezonama koje su nedavno počele ili tek trebaju da krenu. Na ovaj način nastavljamo pozitivnu praksu i podršku sportskim klubovima grada, budući da je Zenica ne samo četvrti grad po veličini u BiH nego i sportski grad. Svakako da ćemo i u narednom periodu nastaviti podržavati sport, kao i događaje i priredbe koje okupljaju sportiste iz cijele BiH, regiona, ali i zemalja svijeta. Volio bih da primjer transparentne i kontinuirane podrške sportu kojeg vodi Gradske uprava, prate i viši nivoi vlasti, kao i sponzori, obzirom da u današnje vrijeme, sredstva iz Budžeta Grada ma kolika ona bila, nisu dostatna za vrhunske rezultate kakve naš grad i ljubitelji sporta zaslužuju“, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

zenica.ba