4.3 C
Zenica
Petak, 19 Aprila, 2024
Naslovnica Aktuelno Mlade bh. nade traže prvu pobjedu na Starčevićevom oproštaju?

Mlade bh. nade traže prvu pobjedu na Starčevićevom oproštaju?

Mlada fudbalska (U-21) reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gostovati kod Luksemburga.

Okršaj je ovo selekcija sa začelja tabele grupe F. BiH poslije četiri kola ima dva remija i dva poraza, odnosno dva boda, dok Luksemburg poslije pet utakmica ima bod na kontu s omjerom četiri poraza i remijem.

Za razliku od prošle utakmice sutra nećemo moći da računamo na Igora Savića zbog tri žuta kartona. Ostali igrači su na raspolaganju. Malo su umorni od puta, ali vjerujem da će svi biti na nivou. Očekujem da kroz dobru igru dođemo do bodova i popravimo plasman na tabeli. Reprezentacija Luksemburga je defanzivno disciplinovana ekipa i igraju agresivno. Sigurno je da će tražiti svoju šansu da se predstave u najboljem svjetlu pred svojim navijačima. S druge strane očekujemo da mi kroz naš individualni, timski i taktički kvalitet dođemo do pobjede u ovom susretu“, rekao je selektor Slobodan Starčević.

Ovo bi mogao biti Starčevićev oproštaj na klupi mladih bh. nada, jer kako je Faktor ranije pisao, Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH već je krenuo u potragu za njegovom zamjenom.

Utakmica između Luksemburga i BiH igra se od 16.30 sati.

faktor.ba

Hide picture