Eksluzivno iz Lviva za Zenicainfo.ba: “Zmajevi” najavljuju pobjedu protiv Ukrajine

Tekst i foto: Nedžad Glibo

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra meč grupe D kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Katar.

U Lvivu naša selekcija odmjerit će snage sa domaćinom Ukrajinom. Izabranici Ivayla Peteva u ovaj meč ulaze na krilima dobre igre i pobjede prije nekoliko dana u Kazahstanu. Da bi obezbjedili drugo mjesto u grupi koje garantuje baraž do kraja kvalifikacija našoj selekciji su iz tri meča potrebne dvije pobjede. Prva meč lopta je već sutra u kojoj ćemo pokušati doći do nova tri boda. Za razliku od utakmice sa Kazahstanom selektor Petev na raspolaganju ima mnogo više igrača što će u pripremi utakmice sigurno našem stručnom štabu olakšati posao.
“Naravno da imamo više igrača i da možemo imati dubinu u sastavu. Bitno mi je da izađemo sutra kao ekipa i da uzmemo tri boda. Meni je sutrašnja utakmica najbitnija i ono šta će biti prekosutra uopće ne razmišljam”, kazao je Petev.

Protiv Kazahstana naš kapiten Edin Džeko imao je desetak pokušaja prema golu domaćina, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. On, ali i svi navijači Bosne i Hercegovine očekuju da već protiv Ukrajine naplati sve te promašaje.
“Zadnje utakmice će biti ključne, ova utakmica je do sada najbitnija. Ima utakmica kada imaš više šansi,  nekada manje, ne razmišljam o tome, bitno je kako ekipa odigra, ja bih najsretniji bio da Smajo zabije dva i da dobijemo dva nula”, kazao je Džeko.

Utakmica Ukrajina – Bosna i Hercegovina igra se sutra u Lvivu sa početkom u 20 sati i 45 minuta.