Mlada nogometna reprezentacija BiH priprema se naredne kvalifikacione susrete

FOTO: Zenicainfo.ba

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u zeničkom Trening centru priprema se  za dva naredna kvalifikacijska susreta za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Prvi je na programu  u petak, 8. oktobra  od 17:30 sati, kada će na zeničkom stadionu Bilino polje ugostiti selekciju Italije. Azuri važe sa glavnog favorita u grupi F. Imaju kvalitetan tim sastavljen od igrača iz serije A i serije B italijanskog prvenstva.

Svjesni da su akteri italijanske reprezentacije veoma kvalitetni. Igraju standardno dobro. Predvođeni su njihovim najboljim igračem Sandrom Tolalijem, kapitenom iz Milana. Isto tako oni imaju i svoje nedostatke. Smtaramo da ćemo na nekom timskom planu pokušati kroz dobru organizaciju igre odigrati što najbolje možemo u ovom trenutku. Sa druge strane pokušat ćemo da dođemo do što boljeg rezultata“, izjavio je za Zenicainfo.ba selektor Slobodan Starčević.

Slobodan Starčević

Na početku kvalifikacija naš tim je upisao dva remija i jedan poraz. Na putu do druge pozicije u grupi čeka ih težak posao. Drugi je susret kvalifikacija za Euro na programu 12. oktobra, kada će izabranici selektora Slobodana Starčevića gostovati kod Luksemburga. Nakon tri odigrane utakmice naša mlada reprezentacija zauzima petu poziciju s dva osvojena boda uz tri postignuta i pet primljenih pogodaka. (M. P.)