Novi uspjesi zeničkih aviomodelara

U organizaciji Vazduhoplovnog saveza Bosne i Hercegovine i aerokluba “Krila Sarajevo” iz Sarajeva održano je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore u klasi A1 za 2021. godinu.

U konkurenciji četiri aerokluba iz BiH aeroklub “Zenica” iz Zenice je postao ekipni državni prvak za 2021. godinu. Rezultat je ostvarila ekipa u sastavu: Haris Plačo, Rejhan Čosić i Hamza Zilić, dok je takmičar aerokluba “Zenica” iz Zenice Ahmed Zilić zauzeo treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Aeroklubu “Zenica” u periodu do kraja godine predstoji veliki broj aktivnosti, organizacija  Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine za seniore i juniore u klasama F1ABH i D za 2021. godinu, organizacija međunarodnog takmičenja u zeničkoj Areni “Memorijal Murat Šarkinović” , organizacija “Dan otvorenih vrata AK Zenica”, te planirano učešće na dva međunarodna takmičenja u Zrenjaninu i Somboru.

Pored sportskog dijela rada kluba konstantno se provode aktivnosti na edukaciji mladih u izradi aviona i dronova u prostorijama kluba. (M. P.)

FOTO: Zenicainfo.ba