Na većini putnih pravaca u BiH saobraća se po mokrom kolovozu

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u naselju Sutina (M-17, na ulazu u Mostar iz smjera Jablanice) saobraća se usporeno-jednom trakom.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu. Upozoravamo na odrone kamenja i zemlje na kolovoz i savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima na putu.

Zbog održavanja biciklističke trke, danas će u vremenu od 12:45 do 16:30 sati doći do obustave saobraćaja na magistralnom putu Pale-Podgrab (dionica Koran-Stambolčići).

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (od 23 do 04:30 sati) saobraćaj se obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Žepče-Topčić Polje (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), kao i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.