Rukometaši Čelika slavili na gostovanju u Banovićima

Treću prvenstvenu pobjedu upisali su rukometaši Čelika. U Banovićima su bili bolji od ORK Rudar sa 29:33. Poluvrijeme je bilo 15:13 za domaćina.

Na kraju je pobijedila  kolektivna igra, upornost i borbenost rukometaša Čelika, ali i individualni kvaliteti, prije svega golmana Mevludina Čehajića, koji već tri utakmice brani u sjajnoj formi i na reprezentativnom nivou. Ovoga puta imao je 21 odbranu, a u odbrani penala na golu ga je zamijenio također sjajni Dženan Hodžić, koji je odbranio dva penala. Rudar je vodio sve do 15. minuta, kada je Čelik golom Kobilice prvi put poveo rezultatom 9:8. Nakon toga se igralo gol za gol.

Poluvrijeme završava rezultatom 15:13 za ORK Rudar. U drugom poluvremenu – druga priča. Čelik je lagano preuzeo inicijativu, tako da u 35. minuti Čelik preuzma vođstvo (17:16) i do kraja utakmice je bio bolji tim na terenu. U pojedinim trenucima Čelik vodi i sa 4 gola razlike. Na kraju je završilo sa 33:29 za Čelik i 3 boda putuju u Zenicu. Kod Čelika, prevladala je kolektivna igra u kojoj je ulaskom u igru kapitena Mirze Dervenčića, igra crno-crvenih postala smirenija. ”Mrtva trka” za poziciju golgetera tima u Čeliku se i dalje vodi između Ante Dragičevića (postigao 9 golova) i Amara Kobilice ( 7 golova). Narednog vikenda, u četvrtom prvenstvenom kolu, Čelik dočekuje u Gradskoj areni ekipu RK Žepča.(M.P.)