Poraz ragbijaša BiH od Bugarske

Bosanskohercegovačka ragbi XV reprezentacija poražena je u prvom kolu Evropskog prvenstva konferencija 2 – jug od selekcije Bugarske sa 24:49.

Bio je ovo ujedno prvi zvanični susret nakon više od godinu dana pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa. Naši ragbijaši ušli su u ovaj meč oslabljeni zbog izostanka igrača koji nastupaju u inostranstvu. Na početku meča bilo je 10:0 za naš tim. Nakon toga slijedi dominacija gostiju i preokret od 10:13. Na poluvrijeme se otišlo sa 17:30. U nastvaku ragbijaši Bugarske nastavljaju u žetokom tempu i podižu prednost u svoju korist. Konačan rezultat bio je 24:49. Za naš tim poentirali su u Selimbegović i Suljić sa po 5 poena, dok je  Bišić upisao 14 poena. U reprezentaciji Bugarske najefikasniji je bio Nikolov sa 19 poena.

„Mnogo su nam nedostajali igrači koji igraju vani. Ovo je jedan podmlađen tim. Ima neiskusnih igrača kojima je ovo prva utakmica, ali opet ja mogu sigurno reći da smo pokazali zube, nismo s nulom izgubili. Postigli smo neke poene čak smo i vodili. Borili smo se ali sigurno fizička spremnost Bugarske bila je jača od naše. Mogu se zahvaliti našim igračima i Bugarskoj na fer i korektnoj igri“, izjavio je za Zenicainfo.ba nakon utakmice Armin Zadić, kapiten bh. reprezentacije.

Narednu utakmicu Evropskog prvenstva konferencija 2 – jug  ragbi reprezentacija BiH odigrat će u gostima i to 30. oktobra protiv reprezentacije Andore. U narednoj godini očekuju ih još dva meča – sa Srbijom na domaćem terenu i u gostima sa selekcijom Turske. (M.P.)