Ragbi reprezentacija BiH danas protiv Bugarske na Kamberovića polju

Bosanskohercegovačka reprezentacija u ragbiju XV prvi meč u ovoj godini odigrala je 29. avgusta sa selekcijom Crne Gore.

Bilo je prijateljsko  odmjeravanje snaga u kojem su slavili bh. zmajevi sa 34:9. Nakon dvije godine pauze ovaj susret ujedno je označio povratak ragbijaša na zelene terene.

„Nakon skoro dvije godine pokrenute su aktivnosti na zelenom terenu. Sezona 2019/20 je započela ali nažalost pandemija je prekinula tu sezonu. Nakon pola godine sezona je bila poništena. Jednostavno su nam resetovali stanje sezone. Takmičenje ponovo kreće. Očekuje nas utakmica sa Bugarskom u 14 sati. Za nas je sve sada novi početak, nepoznanica i protivnik i mi i igrači željni smo utakmica. Nadam se pobjedi,“ izjavio je za Zenicainfo.ba Semir Mahić, predsjednik Ragbi saveza BIH.

Već 2. oktobra reprezentacija BIH u ragbiju XV na Kamberovića polju ugostiće selekciju Bugarske. Dodatni problem za ragbi savez BIH su još uvijek strogi covid propisi kod organizacije utakmica, ali i dolaska većeg broja naših igrača koji nastupaju u inostranstvu.

„Strogi covid propisi ,od PCR testova koji se moraju dostaviti 24 sata prije utakmice do antigenskih testova koji se moraju dostaviti pred samu utakmicu. Protiv Crne Gore igrali su samo domaći igrači bez onih koji nastupaju u inostranstvu. Momci su željni igre. Krenulo je i domaće prvenstvo utakmicom Čelik-Rudar. U susretu sa Bugarskom biće minimalna pomoć odnosno učešće igrača koji nastupaju u inostranstvu“, optimista je Semir Mahić.

Drugu utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 21/22 godine bh. zmajevi odigraće u gostima 30. oktobra protiv reprezentacije Andore. U narednoj godini slijede još dva meča sa Srbijom na domaćem terenu i u gostima sa Turskom.(M.P.)