KK “Čelik” u nedjelju domaćin Državnog prvenstva BiH u karateu za djecu

U nedjelju 3. oktobra Zenica će biti domaćin Državnog prvenstva BIH u karateu za djecu. Tehnički organizator u saradnji sa Karate savezom Federacije BIH je Karate klub Čelik.

Na adresu organizatora stigle su prijave iz 91 kluba sa prostora cijele BIH, sa 778 prijavljenih takmičara i takmičarki. Karate klub Čelik se do sada pokazao kao odličan domaćin i organizator prilikom domaćinstva federalnom takmičenju.

„Što se tiče naših takmičara nastupaće šest boraca i jedna ekipa. Očekujemo par medalja. Imamo tri favorita za osvajanje medalja. I sama medalja na ovom prvenstvu je karta za odlazak na Balkansko prvenstvo za djecu i seniore koje će se održati u Poreču. Takođe iz našeg kluba na prvenstvo Balkana idu i tri seniora koji su već ispunili normu. Pripreme za Državno prvenstvo za djecu u karateu privodimo kraju i očekujem da će to biti kvalitetna manifestacija. Već smo se dokazali prilikom organizacije Federalnog prvenstva čiji smo bili domaćini“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mario Zakić, trener KK Čelik.

Na Državnom prvenstvu u karateu za djecu iz Karate kluba Čelik nastupiće:

Tarčin Elma – Kate do 8g, Nadžaković Adna i Perić Petra – Kate djevojčice do 9g , Garanović Ismihana – Kate djevojčice 12g, Muračević Faris – Kate i borbe dječaci 10g, Alispahić Tarik – borbe +52kg 12 g. Nastupiće i Čelikov kata tim u sastavu Nadžaković, Perić i Tarčin.(M.P.)