MNK “Neimari” počeli pripreme za narednu sezonu, cilj je plasman u Premijer ligu BiH

Nogometni savez Federacije BiH službeno je obavijestio klubove o sistemu takmičenja Prve futsal lige FBiH u narednoj sezoni.

Ove sezone će učešće u Prvoj futsal ligi FBiH uzeti 28 klubova, a ekipe su raspodijeljene prema regionalnoj podijeljenosti. Klubovi će biti razvrstani u 4 grupe. U grupi 1 igrat će: DiaBiH (Sarajevo), Centar (Sarajevo), Željezničar (Sarajevo), Drina (Goražde), Neimari (Zenica), Žepče, Novi Travnik i Vitez.

„Mi smo u fazi priprema igračkog kadra, dvorane i svih ostalih detalja vezano za takmičenje. Predhodna sezona je bila uspješna za naš klub. Završili smo na drugom mjestu i stigli do play offa. Naše ambicije su svake sezone da uđemo u play off i da se borimo za ulazak u Premijer ligu. Prije desetak dana smo počeli pripreme. I u narednoj sezoni ekipu će voditi trener Mirko Čampara. Igrački kadar je ostao isti a radimo i na pojačanjima. U planu je dovođenje tri golmana i još nekih igrača. Njihova imena ćemo saopštiti pred početak sezone. Ova sezona će biti prekretnica za Neimare. Cilj nam je da ostvarimo plasman u Premijer ligu“, optimista je Nermin Pašalić, kapiten i generalni sekretar kluba.

Ekipa trenira tri puta sedmično u Areni. Cjelokupne pripreme obaviće u Zenici a u planu je i odigravanje najmanje pet kontrolnih utakmica sa ekipama iz okruženja. Prva zvanična prinova u ekipi Neimara je golman Milenko Ristivojević koji je predhodno nastupao za ekipe Tanga, Centra i još nekih klubova. On će na golu zamjeniti sada već bivšeg čuvara mreže zeničkog ligaša Venesa Huskića koji je prešao u redove MNK Žepča.

Početak Prve futsal lige FBiH je planiran za 06./07. november, a prvi dio bi trebao završiti 18./19. decembra. (M.P.)