Javni poziv za raspored taksi vozila na slobodnim stajalištima na području Zenice

Služba za ekologiju, komunalne poslove i mjesne zajednice grada Zenice raspisala je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za raspored taksi vozila za slobodna taksi stajališta na području grada.

Iz Udruženja taksista Zenice poručuju da prema posljednim podacima u Zenici posluje 163 taksista, ali isto tako da je i sa ovim Javnim pozivom cilj da se i popuni preostalih pet slobodnih taksi stajališta.

Trenutno po najnovijem dogovoru, odnosno prema najnovijem parametru za koji je ovlašten gradonačelnik u dogovoru sa Udruženjem taksista ima 163 taksista, toliko ima i slobodnih mjesta na kojima smo raspoređeni“, navodi Fikret Halač, član Upravnog odbora Udruženja taksista Zenica.

Fikret Halač, član Upravnog odbora Udruženja taksista Zenica

Prema Javnom pozivu koji je raspisan slobodnih taksi stajališta ima pet, a nalaze se u Željezničkoj ulici (tržnica Blatuša), tu su slobodna četiri taksi stajališta, i u Ulici Kanal ima jedno slobodno taksi stajalište.

Pandemija je pogodila svaku uslužnu djelatnost, pa tako ni ovu nije zaobišla. Udruženje taksista Zenica ističu kako je opao promet putnika, te se žale na svakodnevno poskupljenje goriva. Navode kako su zaboravljeni od strane viših nivoa vlasti, ali ističu na značajnu pomoć gradonačelnika Kasumovića koji ih ni u najtežim trenucima nije zaboravio.

Na pitanje „Da li se danas isplati biti taksista?“, naš sagovornik je izjavio:

Pa da vam kažem, ko mora, on radi, po mom nekom mišljenju, ja sam 20 godina na taksiju, ne isplati se biti taksista više“, poručio je Halač.

Javni poziv je objavljen u Službenim novinama i web stranici grada Zenice i ostaje otvoren 20 dana od dana zadnje objave. (A.S.)