Gradonačelnik Kasumović zeničkim KUD-ovima donirao narodne nošnje koje su sašile žene Gradišća

Gradonačelnik Fuad Kasumović ispred Gradske uprave danas je izvršio primopredaju kompleta bosanske narodne nošnje kulturno umjetničkim društvima.

Riječ je o kompletima koje su sašile vrijedne žene iz Gradišća, a kojima je Gradska uprava pomogla u vidu donacije. Ista oprema koristit će kulturno umjetničkim društvima tokom nastupa.

„Danas privodimo kraju jedan vrijedan projekat koji smo radili u saradnji sa Gradskom upravom i našim gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, u vrijednosti od 8 000 KM. Za ta sredstva smo nabavili potrebne materijale i sašili četiri narodne nošnje za četiri kulturno umjetnička društva na području grada Zenice, a koja aktivno rade“, navodi predsjednik KUD Gradina, Sabahudin Doglod.

Kako navodi predsjednik Kulturno umjetničkog društva Gradina, ovo im je već drugi projekat kroz koji je potpomognut njihov razvoj. Oprema je udijeljena i KUD Putovići, KUD Mošćanica i Ansamblu Bosnia Folk. Gradonačelnik Zenice istakao je da Gradska uprava na čelu sa njim konstantno radi na unapređenju svih aktivnih udruženja na području našeg grada.

„Gradska uprava je htjela da svojim kulturno umjetničkim društvima iz grada Zenice, preko ovih žena, nabavi narodne nošnje u kojima će oni nastupati i mislimo da smo spojili ugodno s korisnim“, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.