Selektor Petev objavio spisak za duele Zmajeva s Kazahstanom i Ukrajinom

FOTO: NFS BiH

Selektor Nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev objavio je spisak Zmajeva koji će odmjeriti snage u duelima s reprezentacijama Kazahstana i Ukrajine, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

Pozvano je 27 nogometaša, a to su:

golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos)

vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Stjepan Lončar (Ferencvaroš), Miralem Pjanić (Bešiktaš), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Mario Vrančić (Stoke City), Miroslav Stevanović (Servette), Adi Nalić (Malmo), Almedin Ziljkić (Olimpija)

odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Mateo Sušić (Cluj), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Partizan), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Aleksandar Jovičić (Gorica), Ajdin Nukić (Tuzla City)

napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen).

Izvor : N1

Meč sa Kazahstanom na programu je 09. 10. 2021. u 15:00 sati na Astana Areni u Nur Sultanu, dok će susret sa Ukrajinom biti odigran 12. 10. u 20:45 sati na Lviv Areni u Lvivu.

Petev je rekao kako će ići s punom koncetracijom na oba tima kako bi osvojili potrebne bodove.

“Postoji mogućnost da pobijedimo. Fudbal je čudo. Šest bodova bi bilo odlično”, rekao je Petev.

Za reprezentaciju Kazahstana rekao je da će se oni boriti žestoko.

“Mi smo u nekim trenucima izgubili koncetraciju. I poklonili ono što nisu zaslužili. Ali fudbal je takav, možete igrati lošije i da pobijedite. Trebamo biti na terenu 100 posto koncetrisani i da igramo onako kako igramo, a nismo pokazali”, rekao je Petev.

Za Ukrajinu je rekao da je puno napredovala u posljednjih 5-6 godina.

“Ukrajina je jako ozbiljna ekipa. Ali se ne mogu na njih toliko koncetrisati jer nam je Kazahstan prvi, ali znam šta Ukrajina može”, dodao je.

N1 BiH