Ambasador Islamske Republike Iran u BiH posjetio Gradsku upravu Zenice

Njegova ekselencija Gholamreza Alimohammad Ghelichkhan, ambasador Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini posjetio je danas Gradsku upravu Zenice gdje se sastao s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

Gradonačelnik Kasumović je ponovio da je Islamska Republika Iran prijatelj Bosne i Hercegovine, što je i pokazala u najtežim trenucima za našu zemlju.

Ambasador Ghelichkhan je istakao da je cilj posjete jačanje privredne i ekonomske saradnje i realizacija zajedničkih projekata.

Dodao je da su politički odnosi između BiH i Islamske Republike Iran na zadovoljavajućem nivou, međutim ekonomska saradnja nije dobra.

Ambasador Ghelichkhan je naglasio da je prioritet u radu Ambasade u BiH jačanje ekonomske saradnje između dvije zemlje.

Ambasador se posebno interesovao za slobodne privredne zone u Zenici.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je informisao ambasadora Ghelichkhana o kapacitetima kojima raspolaže Grad Zenica u pogledu mogućnosti za nova ulaganja.

Pozdravio je interes iranskih kompanija za ulaganje u našem gradu i izrazio apsolutnu spremnost Gradske uprave Zenica da u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti podrži realizaciju ulaganja.

„Zenica je evropski grad, naša vrata otvorena su za saradnju kako partnerima sa zapada, tako i onim sa istoka. Naš cilj je uvijek isti. Interesi i dobrobit naših građana su prioritet mene kao Gradonačelnika, ali i Gradske uprave“, poručio je na kraju susreta gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.