Gradonačelnik Kasumović ugostio načelnika općine Foča u FBiH Muju Sofradžiju

Načelnik Općine Foča (FBiH) – Ustikolina Mujo Sofradžija posjetio je danas gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića. Radni sastanak, dvojice čelnih ljudi Grada, odnosno Općine, protekao je u prijateljskoj atmosferi obzirom da je Sofradžija takođe na izborima nastupio kao nezavisni kandidat.

„Isključivi motiv zbog čega sam se kandidovao bilo je nezadovoljstvo stanjem u svojoj Ustikolini ali i državi Bosni i Hercegovini. Naš narod je zaslužio bolje, više, ako ništo drugo, onda pravičniju vlast. Gradonačelnik Kasumović nam svima treba biti primjer kako se bori za boljitak svoga grada i države. Bit ću slobodan da kažem, da mi je zbog svoje odlučne i dosljedne, ponekad i specifične borbe za bolje sutra, gospodin Kasumović politički idol. Mnogo je cijenjen u BiH i nakon današnjeg susreta sa optimizmom gledam na našu budućnost“, nakon sastanka izjavio je gospodin Sofradžija.
Razgovarano je o aktuelnim dešavanjima u ove dvije lokalne zajednice, a gradonačelnik Kasumović priznao je, kako je susret sa ljudima sa Drine, za njega uvijek posebno emotivan.
To su najpogođeniji dijelovi naše domovine. Narod u tim krajevima trebao je veću podršku državnih institucija. Osim prirodnog bogatstva, Podrinje i rubni entitetski dijelovi trebali bi biti prioritet kada je u pitanju ekonomsko jačanje domaćinstava. Ustikolina, odnosno dio općine Foča u FBiH mala je lokalna zajednica ali sa velikim problemima i nadam se da će gospodin Sofradžija istrajati u borbi za opstanak naroda u ovom kraju“, kaže gradonačelnik Fuad Kasumović.
Gradonačelnik Zenice sa zadovoljstvom je prihvatio poziv kolege Sofradžije da u što skorije vrijeme posjeti općinu Foča (FBiH)-Ustikolina.

zenica.ba