Nastavljeni radovi na sanaciji Gornjozeničke ulice

Preduzeće „Komgrad-Ze” nastavilo je danas radove na sanaciji Gornjozeničke ulice, odnosno na dionici od džamije u MZ Trgovišće do raskrsnice Luke.

Vrijednost ove investicije iznosi 174.780 KM sa PDV-om, a sredstva su obezbijeđena u budžetu Grada Zenica. Iz Službe za ekologiju, komunalne poslove i mjesne zajednice Grada Zenica ističu kako očekuju da izvođač u što kraćem roku izvrši preuzete obaveze, te da radovi trenutno idu u skladu sa planiranom dinamikom.

“Naši sugrađani iz ovog dijela grada zbog komplikovane procedure javnog poziva bili su primorani svakodnevno koristiti razrovan put. Žao mi je zbog toga i nadam se da će po završetku radova na brži i jednostavniji način dolaziti do svojih domaćinstava”, rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Podsjetimo, aktivnosti koje imaju za cilj rješavanje problema putne infrastrukture u Mjesnoj zajednici Gornja Zenica, započete su tokom juna ove godine kada je pokrenuta procedura javne nabavke za izradu Elaborata sanacije ulice, kao i usluga vršenja nadzora nad izvođenjem radova.

Nakon iznalaženja kvalitetnog tehničkog rješenja, pokrenuta je zatim procedura za izbor izvođača radova. Ugovor je na kraju zaključen sa preduzećem „Komgrad-Ze“, a radovi su počeli prošle sedmice.

zenica.ba