Izrada Glavnog projekta rekonstrukcije vodovoda Bukovica – MZ Gradišće

FOTO: zenica.ba

Služba za ekologiju, komunalne poslove i mjesne zajednice pokrenula je aktivnosti na rješavanju dugogodišnjeg problema sa kojim se suočavaju mještani naselja Bukovica u mjesnoj zajednici Gradišće. Gradonačelnik Fuad Kasumović potpisao je Ugovor sa Javnim preduzećem za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica za izradu “Glavnog projekta rekonstrukcije vodovoda Bukovica – MZ Gradišće” čiji je cilj da ovo naselje dobije stabilno i sigurno vodosnabdijevanje.

Vrijednost ugovora iznosi 5.573 KM, a njegovo potpisivanje predstavlja prvi korak u rješavanju problema sa vodom sa kojim su se mještani Bukovice decenijama susretali.

Obećao sam da ću svim svojim građanima, ma gdje oni živjeli, omogućiti uslove života kakvi dolikuju 21. vijeku. Nažalost, zatekli smo mnogo neriješenih problema, grad bez projekata, prezadužen… Sretan sam što ćemo riješiti problem vode mještanima Bukovice, a smatram poražavajućim da se u 2021. godini bavimo ovim umjesto drugim projektima. Nastaviti ću se boriti da građanima Zenice osiguram što je moguće bolje i kvalitetnije okruženje i ambijent za življenje“, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.