9.3 C
Zenica
Petak, 29 Marta, 2024
Naslovnica Aktuelno Iskoristiti buđenje svjetske privrede

Iskoristiti buđenje svjetske privrede

FOTO: akta.ba

Privreda BiH mora da iskoristi priliku koju pruža buđenje svjetske privrede nakon prošlogodišnjeg usporavanja zbog pandemije virusa korona, smatra potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore /STK/ BiH Vjekoslav Vuković.

 

U prvih šest mjeseci ove godine metalska industrija u BiH ostvarila povećanje izvoza za 44,55 odsto u odnosu na isti period prošle godine”, rekao je Vuković i istakao da posebno raduje podatak da je izvoz metalske i elektroindustrije BiH veći za 15 odsto nego u pretpandemijskoj 2019. godini.

Konstatujući da napretka ima, Vuković je za zagrebački “Večernji list” izdanje za BiH, rekao da treba pomoći privrednicima u otklanjanju svih prepreka povećanju izvoza, istovremeno osluškujući potrebe i kretanja na svjetskom tržištu.

On je istakao da privreda BiH ne može pratiti kretanja na svjetskom tržištu bez rasta broja vakcinisanih, čime se smanjuje rizik od prenošenja virusa korona i povećava bezbjednost poslovanja.

Vuković podsjeća da je STK među prvima, u skladu s potrebama privrede, organizovala masovne odlaske na vakcinacije u Srbiju.

Sad vakcina ima dovoljno u BiH i ne postoji više nijedan izgovor zbog kojeg se ne bismo zaštitili od zaraze ili barem ublažili posljedice te tako, osim brige o vlastitom zdravlju, pokazali i brigu o privredi, od koje svi živimo”, kaže Vuković, prenosi agencija Srna.

biznisinfo.ba

Hide picture