ZENICA: Održat će se VI Međunarodni skup vozila Alfa Romeo

FOTO: Zenicainfo.ba/ D. Franjić

Narednog vikenda u Zenici će biti održan VI Međunarodni skup vozila Alfa Romeo u organizaciji Alfa Romeo kluba Zenica.  Okupljanje ljubitelja ovog vozila iz drugih bh. klubova, zatim iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Njemačke planirano je sutra u Lašvanskoj dolini odakle kreću za Ilijaš. Potom će u centru grada na Trgu Alije Izetbegovića biti priređena noćna izložba svih učesnika – vlasnika ove marke putničkih automobila.

Novi modeli Alfa Romeo Giulia i Stelvio bit će izloženi uz druge raznovrsne modele. U subotu uvečer će tom prilikom nastupiti i članovi Plesne akademije Viktory iz Zenice. Zenički i njihove kolege i prijatelji „Alfisti“ bit će od 19:00 do 21:00 sat u centru grada, a nakon toga uslijediće Alfa party učesnika skupa na otvorenom. Prilika je to za druženje i razmjenu iskustava koji je uz promoviranje Alfa Romeo vozila cilj naših skupova,“ kaže Muhedin Fejzić, predsjednik Alfa Romeo kluba Zenica, dodajući da će sve planirane aktivnosti biti realizirane uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Narednog dana, u nedjelju 5. septembra od 10:00 do 12:00 sati duž Trga Alije Izetbegovića bit će postavljeni ljubimci-četverotočkaši učesnika VI Međunarodnog skupa Alfa Romeo i bit će organizirana humanitarna tombola, čiji prihodi će biti uplaćeni za liječenje 6-godišnjeg dječaka iz Zenice oboljelog od zloćudne bolesti. Nakon toga uslijediće defile Bulevarom i GGM-om i trka ubrzanja na 302 metra u tri kategorije, od koje je jedna ženska.

U popodnevnim satima, u nedjelju „Alfisti“ su ponovno u centru grada gdje  će biti dodijeljene nagrade i zahvalnice učesnicima. (A. H.)

FOTO: Zenicainfo.ba/ D. Franjić