Petev: Sami odlučujemo o svojoj sudbini, pokušat ćemo izboriti šansu za odlazak na SP

Foto: nsfbih.ba

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na današnjoj konferenciji za medije govorio je o utakmici s Francuskom i predstojećim duelima protiv Kuvajta i Kazahstana.

Petev se prvo osvrnuo na prelazak Miralema Pjanića iz Barcelone u Bešiktaš na jednogodišnju posudbu.

Što se mene tiče, sretan sam što je našao klub. Izjavio sam i prije toga da ne zaslužuje stanje koje je imao u Barceloni i za njega je bitno da igra. Nadam se da će odraditi dobar posao i u klubu i u reprezentaciji“, rekao je Petev i saopštio kako Pjanić najvjerovatnije neće igrati sutra od prve minute:

Postoji svakakva mogućnost i odlučit ćemo sutra, ali su veće šanse da ne igra sutra“.

Nakon remija u Francuskoj, reprezentacija BiH je došla u situaciju da sama odlučuje o svojoj sudbini u borbi za baraž.

Slažem se da sami odlučujemo i to sam prije izjavio. Grupa je nezgodna i svako ima svoju šansu. Naša budućnost je u našim rukama i sve ovisi o nama. Pokušat ćemo da iskoristimo ovu šansu i da dobijemo priliku za plasman na Svjetsko prvenstvo. Sve je moguće. Idemo utakmicu po utakmicu, da radimo i igramo sve bolje. Igrači su svjesni i atmosfera je odlična, vidjeli ste kako su ginuli jedan za drugoga i mogu im samo zahvaliti. Ja tako radim za budućnost“, rekao je bugarski stručnjak.

Petev je najavio sutrašnju utakmicu protiv Kuvajta i poručio da je bitno da igrači pokažu želju za pobjedom.

Ne želim puno pričati o Kazahstanu, imamo utakmicu sutra, a nakon nje ćemo o narednom meču. Meni je sutra jako bitno ko će igrati i oni koje stavim u igru da pokažu borbu, želju i jedinstvo. Svako mora odbraniti svoje ime ovdje i to mi je najbitnije. Želim da se pokaže želja da se dođe do trijumfa. Mi sutra moramo odraditi dobar posao i to mi je jako bitno“, istakao je Petev.

Bugarin se osvrnuo i na formaciju “3-5-2” i poručio kako je zadovoljan načinom na koji to funkcioniše.

Meni je bitno, s obzirom na igrače koje imamo, da se prilagodimo i imamo korist u toku igre. S obzirom na način na koji smo igrali, mislim da su veće šanse da nastavimo u istoj formaciji, ali će možda biti dobro nekada i da promijenimo“, istakao je bh. selektor.

Bosna i Hercegovina i Kuvajt sastaju se sutra na Bilinom polju u Zenici u prijateljskom meču koji počinje u 20:45. Utakmicu će suditi srbijanski arbitar Miloš Milanović.

klix.ba