Epidemiološka situacija na prostoru ZDK se usložnjava

FOTO: Zenicainfo.ba

Epidemiološka situacija na prostoru ZDK polako se usložnjava, shodno i nekim najavama, koje smo i mi imali tako da nas to nije dočekalo nespremnima“, kaže Adnan Jupić, predsjednik kantonalnog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva.

Koristeći iskustvo iz proteklog perioda imamo spremne sve eventualije po broju  oboljelih ljudi, po sedmičnoj incidenci, pa ako dođe do usložnjavanja ove situacije mi ćemo ići sa onim minimalnim neophodnim mjerama da što manje remetimo privredu i da što manje ugrožavamo normalan život naših građana, koji su dosad vrlo dobro s nama sarađivali, ali ono što budemo morali napraviti da zaštitimo zdravlje i živote ljudi, mi ćemo sigurno napraviti“, ističe predsjednik kantonalnog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva.

Govoreći o procesu vakcinacije na prostoru ZDK, ističe zadovoljstvo odvijanjem ovog procesa posljednjih dana, jer je vakcinacija na prostoru ovog kantona organizovna na preko 60 mjesta, a dostupna je svakom našem građaninu.

Mi smo se dugo vremena susretali sa nedostatkom vakcina, ali i sa velikom antivakcinalnom kampanjom, stručno apsolutno neutemeljnom, ali obzirom kako se vakcinacija odvija zadnjih dana, ja sam zaista optimista i mislim da će sve više ljudi postati svjesni da je vakcinacija jedini i najbrži izlaz iz krize i vraćanju normalnom načinu života, a  siguran sam i da ćemo ovaj proces uspješno privesti kraju na ZDK“, navodi Adnan Jupić, predsjednik kantonalnog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva. (V. J.)