Ovog vikenda „Kengur kup Zenica 2021“

FOTO: Zenicainfo.ba

Ovogodišnje 23. po redu izdanje „Kengur kupa Zenica 2021“ održat će se 28. i 29. augusta u Areni “Husejin Smajlović”.

Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su predstavnici Košarkaškog kluba “Kengur”, upoznali gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića, sa pripremama za ovu sportsku manifestaciju. Na turniru će nastupiti samo domaće ekipe, ukupno 32 ekipe iz 10 bh. gradova. Turnir će se igrati u pet starosnih kategorija i očekuje se dolazak oko 400 dječaka i djevojčica.

„U naš grad će doći 32 ekipe iz 10 bh. gradova,  a nismo u mogućnosti pored svih želja da ugostimo naše prijatelje iz inostranstva. Odigrat će se 45 utakmica u dva dana, a djeca će se vraćati kući, a u Zenici će noćiti ekipe iz Tuzle. Imamo pet takmičarskih selekcija i bez pomoći grada ovo sigurno ne bi mogli organizovati“, izjavio je Enver Jahić, predsjednik KK “Kengur”.

Osim domaćina “Kengura” dolazak su najavili klubovi sa Ilidže, Tešnja, Žepča,Tuzle, Donjeg Vakufa i drugih gradova.

Gradonačelnik Fuad Kasumović, zaželio je mladim košarkašima puno uspjeha, a u svom izlaganju naglasio je da će grad Zenica i u narednom periodu podržavati mlade, sport i organizaciju sportskih manifestacija sa ciljem afirmacije Zenice u BiH i regionu.

„Za mene je ovaj ‘Kengur kup’ sinonim grada i ovo je 23 godina za redom kako se organizuje, a i ja sam kao mlad bio sportista i zbog škole sam prekinuo aktivno bavljene sportom. Ako se želite baviti sportom onda se maksimalno posvetite tome, morate se odreći nekih stvari ako želite nešto postići u sportu. Meni je drago što će u našem gradu boraviti između 400 i 500 košarkaša i košarkašica. Grad Zenica je sredina koja izdvaja velika sredstva za sport, imamo najbolju Arenu u državi i mi ćemo i dalje pomagati sport i organizaciju kvalitetnih sportskih manifestacija“, naglasio je između ostalog u svom izlaganju gradonačelnik, Fuad Kasumović.

Oba dana ‘Kengur kup Zenica 2021’ počinje u 9 sati, a prvog dana igraju pioniri i juniori, a drugog dana, predpionirke, predpioniri i kadeti. (M. P.)