Otvoreni turnir “Perfekt Open Zenica 2021”

FOTO: Facebook

Karate klub „Perfekt“ Zenica je osnovan prije četiri godine i kroz naš klub je prošlo preko 200 djece uzrasta od četiri godine do seniora. Trenutno u klubu ima oko 80 članova.

„Grad Zenica već duže vrijeme nema niti jedan otvoreni turnir u karateu, a sigurno imamo najbolju Gradsku Arenu, te sve ostale uslove i nalazimo se u centru BiH“, kazali su.

Glavni trener kluba Nermin Bošnjak je dokazani karatista, koji je preko 10 godina bio član reprezentacije BiH i osvajač brojnih Svjetskih i Evropskih medalja, te dugogodišnji sudija, trener i ispitivač za pojaseve. Trenutno je majstor karatea Crni pojas 5. dan.

„Izuzetno smo aktivan klub i pored svakodnevnih treninga, organizujemo i ljetnu karate školu, te mnoge izlete i seminare. Organizovali smo tri klupska karate turnira 2017., 2018., 2019. godine, zatim 2020. i 2021. godine smo u saradnji sa Karate savezom ZDK organizovali Kolo Lige ZDK, te samim tim stekli smo iskustvo u organizovanju i dobili smo sve pohvale“, rekli su iz „Perfekta“.

Navedeni turnir je prethodno odobren i podržan od Federalnog karate saveza, te je uvršten u godišnji plan aktivnosti/kalendar KS FBIH.

Karate Savez FBiH radi po pravilima WKF-a, a koji je dio Državnog karate saveza, te da je navedeni Državni karate savez potpisao pristupnicu u Olimpijski komitet BiH.

Cilj nam je u Gradu Zenica okupiti klubove i djecu sa prostora cijele BiH, koji rade i takmiče se u sportskom karateu i WKF pravilima. Turnir je predviđen za uzrast od pet godina do seniora, kako za dječake, tako i za djevojčice. Očekujemo oko 30 klubova sa preko 500 učesnika“, ističu.

Prvo četvero u svakoj kategoriji osvaja medalje i diplome, dok najmasovniji i najuspješniji klubovi osvajaju zlatni pehar.

„Naš klub se odlučio na ovaj korak, ali nam treba podrška onih koji cijene sport i karate, te vole i podržavaju djecu i mlade. Pozivamo sve one koji mogu i žele biti naši partneri da podrže organizaciju otvorenog karate turnira „Perfekt Open Zenica 2021“ i da se jave na kontakt broj +387 61 063 007, ili putem Facebook stranice KARATE KLUB PERFEKT ZENICA.”