Projekt ˝Sinergijom do lakšeg zapošljavanja u ZDK˝ – obuka mentora

FOTO: akta.ba

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, u okviru Projekta ˝Sinergijom do lakšeg zapošljavanja u ZDK˝ kojeg podržava Fondacija Helvetas Moja Budućnost, organizuje obuku mentora iz poslovnih subjekata zaduženih za realizaciju praktične nastave učenika u srednjem stručnom obrazovanju. 

Obuka mentora će se održati u slijedećem periodu: 28.08.2021.godine (subota), 30.08.2021. godine (ponedjeljak) i 31.08.2021.godine (utorak) u velikoj sali Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, ulica Mehmedalije Tarabara broj 15, IV sprat, svaki dan u terminu od 9:30 do 15:30 sati. Imenovani mentori su u obavezi da obuci prisustvuju sva tri dana te odrade samostalni rad kod kuće, kako bi zadovoljili osnovu za dobijanje relevantne potvrde o stečenim kompetencijama.

Cilj obuke mentora iz poslovnih subjekata je sticanje pedagoških kompetencija, te vještina planiranja rada sa učenicima na praktičnoj nastavi, kako bi na što bolji način svoja znanja i iskustvo prenosili na druge. Obuka mentora praktične nastave će se izvoditi po Programu obuke mentora za praktičnu nastavu, koji su inovirali predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i Pedagoškog zavoda Zenica.

U cilju unapređenja praktične nastave u Zeničko-dobojskom kantonu, te efikasnijeg učešća privrednih subjekata u cijelom procesu, molimo Vas da za obuku imenujete mentore koji su u Vašem poslovnom subjektu zaduženi za učenike na praktičnoj nastavi. Također Vas molimo da popunjen prijavni obrazac, iz prilogu ovog maila, dostavite što je prije moguće, a najkasnije do 26.08.2021.godine (četvrtak) na mail: hadzihalilovicmelisa@gmail.com. Kontakt osoba za sva dodatna pitanja i pojašnjenja je: Melisa Hadžihalilović, na telefon: 066/347-225.

Uzimajući u obzir sve preporuke kriznog štaba, na trodnevnoj obuci organizator i učesnici će se pridržavati svih epidemioloških mjera, uz poštivanje obavezne fizičke distance.

NAPOMENA: Učesnicima je osigurana nadoknada putnih troškova, ishrana i osvježenje tokom sva tri dana trajanja obuke.

Članom 13. Pravilnika o utvrđivanju uslova za izvođenje praktične nastave izvan škole propisane su dužnosti mentora.

Poziv za učešće u obuci mentora

Prijavni obrazac obuka mentora final

Agenda obuke za mentore PN

akta.ba