Pojačana frekvenciju vozila, posebno u poslijepodnevnim satima

FOTO: hayat.ba

Kraj je radne sedmice, pa tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno u poslijepodnevnim satima. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da tokom dužih putovanja prave češće pauze. Ne zaboravite vezati sigurnosni pojas, jer u 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje.

U toku su deminerski radovi na regionalnom putu Olovo-Zavidovići, zbog čega na lokalitetu Solun-Crni potok u vremenu od 08:15 do 15:05 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja (uz propuštanje od 10 minuta), a na lokalitetu Vozuća (Vozuća-Ribnica) polusatne obustave su na snazi u vremenu od 08:00 do 15:30 sati (uz propuštanje od 15 minuta).

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnom prelazu Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila u oba smjera, dok su na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.