Nastavak radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u tri ulice u Zenici

Foto: zenicainfo.ba

Radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, Safvet-bega Bašagića i Masarykova, prva faza odvijaju se planiranom dinamikom.

Shodno tome, u petak, 20. augusta biće završena prva faza radova, a koja obuhvata radove na pješačkoj površini u Ulici Safvet-bega Bašagića i dijelu Bulevara Ezhera Eze Arnautovića. Nakon toga, od ponedjeljka 23. augusta, počinju radovi u ulici Masarykova.

„Riječ je o prvih 125 metara, odnosno od dijela spajanja sa ulicom Safveta-bega Bašagića do zgrade Kantonalnog tužilaštva. Za vrijeme izvođenja radova, od 23. augusta do 10. septembra 2021. godine, biće na snazi totalna obustava saobraćaja na tom dijelu ulice. Za to vrijeme biće omogućen dvosmjerni saobraćaj iz pravca Školske ulice do zgrade Kantonalnog tužilaštva“, kaže Dženana Sivac, portparol JP ViK.

Dženana Sivac

Inače, rekonstrukcija obuhvata ukupno 600 metara vodovodne i kanalizacione linije. Ukupna vrijednost radova iznosi 1.070.000 konvertibilnih maraka, a investitor je Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija, koje je ujedno i izvođač radova. (R. Š.)