Završne pripreme za rukometni turnir “Zaim Kobilica”

Prvi dio priprema pod dirigentskom palicom novog trenera Mikija Filipovića rukometaši “Čelika” uspješno su okončali. Od danas 16. augusta počinje završni dio priprema za turnir “Zaim Kobilica” koji se igra 21. i 22. augusta kao i za početak prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH koja starta 18. septembra.

“Do početka prvenstva je ostalo još mjesec dana i imamo dosta vemena da ”uštimamo” sve linije u timu. Turnir ‘Zaim Kobilica’ će nam 21. i 22. augusta dobro doći da kroz dvije jake utakmice na ozbiljan način izvršimo provjere svih igrača s kojima raspolažem. Igrači dobro rade na treninzima i nadam se najboljem”, izjavio je za Zenicainfo.ba, trener Miki Filipović.

Redove zeničkog ligaša pojačao je i Ahmed Oruč, koji je svoje prve rukometne korake započeo još 2010. baš u “Čeliku”. U Zenicu se vraća iz Rukometnog kluba “Kakanj”, čiji je član bio od 2020. godine.

“Sretan sam što sam ponovo u svom najdražem klubu i sa svojim starim suigračima. Želim da pomognem Klubu u daljnjem napredovanju i da konačno rukometnu karijeru završim u RK Čeliku”, kazao je nakon povratka Ahmed Oruč.

Organizacioni odbor 8. po redu tradicionalnog međunarodnog turnira “Zaim Kobilica” objavio je da su pripreme završene i da praktično – turnir već može započeti.

Turnir započinje u subotu, 21. augusta, u 16 sati, a u prvoj utakmici se sastaju RK “Čelik” i RK “Jajce”. U 17:30 je otvaranje turnira, a u 19 sati je utakmica RK “Iskra” (Bugojno) i “Genćlik Guđu” (Sjeverni Kipar).

Drugog dana, 22. augusta u 15:30 sati je utakmica za treće mjesto, a u 18 sati finalna utakmica turnira, za prvo mjesto. Nakon toga, u 20 sati, je svečanost uručenja medalja.

Za najbolje učesnike predviđeno je šet pehara: prvo, drugo i treće mjesto za ekipe, zatim najbolji igrač turnira, najbolji golman i strijelac, te zlatne, srebrene i bronzane medalje za pojedince.

Komesar turnira je Ferid Begagić Backo, a turnir će opsluživati više od 20 tehničkih osoba. (M. P.)