Zeničko Udruženje sporta i rekreacije “TENIS TIM” organizator teniske lige za amatere i veterane

Zeničko Udruženje sporta i rekreacije “TENIS TIM-TENNIS TEAM” od aprila ove godine realizuje amatersku ligu za tenisere rekreativce i veterane pod nazivom “ZENICA OPEN 2021”.

Svakog dana, a najćešće vikendom, 22 zaljubljenika u “bijeli” sport na terenima Kamberovića polja igra mečeve u borbi za titulu pobjednika koja će biti dodijeljena u septembru, kada je planirano da se liga i završi. Takmičari su podijeljeni u dvije grupe gdje igraju po sistemu svako sa svakim, dok će u završnici osam najboljih igrati knock out fazu.

“Prepoznajući važnost bavljenja fizičkim aktivnostima svake starosne dobi naše populacije, te pokušajem omasovljenja raznih oblika sporta, naše Udruženje je prepoznalo potrebu da populaciju srednje životne dobi motiviše za aktivnim bavljenjem sportom, u ovom slučaju tenisom, koji predstavlja jedan od multidisciplinarnih sportova, čime se omogućava kombinirana psihofizička aktivnost, kako naših članova tako i drugih koji učestvuju u ovom i drugim našim projektima”, pojašnjava Amel Zukanović, predsjednik Udruženja “TENIS TIM-TENNIS TEAM” razloge za pokretanje i organizaciju amaterske tenis lige.

Zapravo i osnovni cilj rada Udruženja “TENIS TIM-TENNIS TEAM” je promocija zdravog života u svim segmentima života, pozicioniranje Udruženja kao prepoznatljivog u sferi amaterskog i veteranskog sporta, a posebno tenisa. Kako ističu nastoje intenzivno raditi i na okupljanju djece, omladine i veterana, kako bi ih potakli na rekreativno bavljenje sportom, čime bi svakako doprinijeli i u borbi protiv pretilosti, najavljuju realizaciju antistres programa, a u planu je i organizacija seminara i drugih vrsta edukacija iz oblasti sporta i rekreativnog sporta, kao i organizacija različitih sportskih takmičenja. Jedno od njih je već u pripremi i bit će održano u Zenici 28. i 29. avgusta 2021. godine, a radi se o teniskom turniru za veterane i amatere sa međunarodnim učešćem.

“Krajem avgusta u Zenicu dovodimo tenisere iz država regije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i tako dalje, koji će se takmičiti na terenima Kamberovića polja. Uspješnost organizacije prvog turnira iziskuje pored ljudskih resursa i volonterskog rada i dio sredstava neophodnih za kvalitetno organizovanje turnira, prvog ovakve vrste u našem gradu, pa koristim ovu priliku da sve koji mogu sponzorski ili na drugi način pomoći da nam se jave. Ovaj jedinstveni turnir, pored sportskih, takmičarskih benefita za učesnike, sigurno doprinosi popularizaciji tenisa, ali i našeg grada, kantona i države u širim okvirima”, dodaje Zukanović. Turnir će biti otvoren u subotu 28. avgusta prvim mečevima koji su na rasporedu već od 09:00 sati, a iz Udruženja “TENIS TIM-TENNIS TEAM” pozivaju sve ljubitelje sporta da isprate ovaj događaj i svojim prisustvom daju podršku, kako članovima Udruženja u njihovom budućem radu, tako i takmičarima koji će se boriti za titulu pobjednika “Prvog ZENICA OPEN 2021.”, teniskog turnira za amatere i veterane.