Posjeta gradonačelika Kasumovića rektoru Univerziteta u Zenici

U prostorijama Rektorata upriličena posjeta gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića rektoru Univerziteta u Zenici Jusufu Durakoviću. Posjeta je bila upriličena zbog izbora novog rektora na Univerzitetu i zbog toga je Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem odlučila prva posjetiti rektora Durakovića.

„Zenica je univerzitetski grad, izabran je novi rektor Univerziteta u Zenici. Ovim činom, ja sa svojim saradnicima želimo iskazati duboko poštovanje novom rektoru i zaželiti mu puno sreće u radu“, navodi gradonačelnik Fuad Kasumović.

Rektor Univerziteta u Zenici, Jusuf Duraković ističe da je veoma sretan da je danas, gradonačelnik grada Zenice došao među prvima u posjetu.

„Zenica je sjedište Zeničko-dobojskog kantona i ja sam veoma sretan da je danas, gradonačelnik Zenice među prvima došao u posjetu novom rektoru i svakako jedno veliko poštovanje prema gradonačelniku“, ističe za naš portal, rektor Jusuf Duraković.

Rektor Univerziteta u Zenici najavljuje uspješnu saradnju sa Gradskom upravom zajedno sa gradonačelnikom Kasumovićem sa ciljem da se unaprijedi ekološka situacija u našem gradu. (A. S.)