Agencija ZEDA održala još jednu kreativnu radionicu u okviru projekta “Budi kreativan i ti!“

Održana je druga kreativna radionica u četvrtom ciklusu projekta „Budi kreativan i TI!“.

„Izrada nakita“ jedna je od radionica za koje su učesnice kroz sve cikluse ovog Projekta pokazivale najviše interesovanja.

Nakit je neizostavan ukras na svima onima koji drže do svog izgleda i žele izgledati lijepo, neobično i privlačno. Mnogi izdvajaju velike sume novca kako bi kupili unikatne, ručno rađene primjerke nakita koje će uskladiti s odjevnim kombinacijama.

Društvene mreže pune su kreativaca koji se bave izradom nakita koristeći različite tehnike.

Današnja radionica je bila u znaku perlica, poludragog kamenja, kristala i mašte. Isti materijal, a mnogo različitih primjeraka nakita dokaz su kako je ideja veoma značajna, a ukus različit.

Ovaj projekat finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica, a učešće učesnica u iznosu od 10 KM je simbolično i ZEDA će prikupljena sredstva od uplata učesnica iskoristiti da po okončanju ovog ciklusa nagradi one koje dokažu da su najviše iskoristile naučeno na radionicama.

Uskoro ćemo saznati jesu li nastavile usavršavati naučenu tehniku.Pozivamo sve učesnice današnje radionice da nas obavijeste ukoliko nastave vježbati i usavršavati ovu tehniku.

Kreativne radionice su prilika da učesnice radionica dobiju hobi koji će ukoliko usavrše moći pretvoriti u posao.

Cilj projekta „Budi kreativan i TI! je jačanje kompetencija, sticanje novih vještina i ekonomsko osnaživanje žena.

#prijavišese

#naučiš

#usavršiš

#ispromovišeš

#unovčiš

 

Budi kreativan i TI!