Industrijska proizvodnja u junu veća za 3,8 posto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH u junu veća je za 3,8 odsto u odnosu na maj, a u odnosu na juni prošle godine, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, veća je za 15,4 odsto.

Trajni proizvodi za široku potrošnju u junu veći su za 14,3 odsto u odnosu na maj, netrajni proizvodi za široku potrošnju veći za 10,7 odsto, intermedijarni proizvodi veći za 7,4 odsto, energija veća za 2,3 odsto, dok su kapitalni proizvodi manji za 3,3 odsto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

U junu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, kapitalni proizvodi veći su za 38 odsto, trajni proizvodi za široku potrošnju veći za 31,3 odsto, intermedijarni proizvodi veći za 18,6 odsto, netrajni proizvodi za široku potrošnju veći za 4,7 odsto, a energija veća za 3,4 odsto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u junu u FBiH u prerađivačkoj industriji veća je za 7,3 odsto u odnosu na maj, proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i plinom veća za 4,2 odsto, dok je industrijska proizvodnja u vađenju ruda i kamena manja za 2,9 odsto.

U junu ove, u odnosu na isti mjesec lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, veća je za 19,2 odsto u prerađivačkoj industriji, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i plinom veća za 10,4 odsto, dok je u vađenju ruda i kamena manja za 3,3 odsto.

 

akta.ba