Festival atletike na stadionu Kamberovića polje, oboren rekord mitinga u bacanju kugle

Ovogodišnji 12. međunarodni atletski miting Zenica 2021. je okupio takmičare iz 10 zemalja regiona i svijeta, njih ukupno 142.

Dvije najzanimljivije discipline ovogodišnjeg mitinga bile su bacanje kugle i trka na 800 m. Zbog nastupa na Olimpijskim igrama na ovogodišnjem mitingu nije nastupio Amel Tuka. U njegovom odsustvu u ovoj trci pobjedio je njegov bivši klupski kolega Abedin Mujezinović sa vremenom 1,54.03. U  disciplini bacanje kugle oboren je i rekord mitinga. Nikad jača konkurencija na zeničkom mitingu u disciplini kugla, na postolju tri olimpijca. Rekord mitinga sa 21,42 i prvo mjesto pripalo je Arminu Sinančeviću, slijedio ga je naš Mesud Pezer sa 21,35 dok je Asmir Kolašinac završio kao treći sa 20,93.

U disciplini koplje sa hicem 73,12 pobjednik je ove godine Dejan Mileusnić. Vrijedi pomenuti disciplinu disk žene, prvo mjesto Gorane Tešanović sa dužinom 43,15  a sa 43,02 slijedila ju je Mediha Salkić. Bosanskohercegovački sprinteri Hajrudin Vejzović i Ajla Reizbegović pobjednici su u utrkama na 100 metara. Ni loše vremenske prilike nisu uspjele pokvariti atletski ugođaj na Kamberovića polju. Atletski klub Zenica je uz pridržavanje svih epidemiloških mjera uspio organizovati kvalitetnu sportsku manifestaciju.(M.P.)