“Četvrti dani planinara Zenice” od 30.07.-01.08. na Smetovima

Arhiva

Upravni odbor Gradskog planinarskog saveza Zenica odlučio je na posljednjem sastanku da “Četvrti dani planinara Zenice” ove godine budu održani od 30. 07. do 01. 08. 2021.godine, na Smetovima, u tehničkoj organizaciji Planinarskog društva “Željezara” Zenica.

Pripreme za ovu centralnu manifestaciju GPS-a Zenica su uveliko počele, uz napomenu da je sve u kontekstu mjera protiv korona virusa. Na prošlosedmičnom sastanku novog Upravnog odbora PD “Željezara”, kojem su prisustvovali predsjednik UO i predsjednik Skupštine GPS-a Sinan Gluhić i Ferdo Marjanović, utvrđen je okvirni program manifestacije o čemu zadnju riječ treba dati GPS. S obzirom da ova manifestacija nije isključivo planinarska, očekivanja su da će mnogi Zeničani iskoristiti ovu priliku za ugodan boravak u prirodi, pogotovo djeca, omladina i kompletne porodice.

Prema dosadašnjoj ustaljenoj praksi, generalni pokrovitelj ove lijepe i izrazito pozitivne zeničke priče je gradonačelnik Fuad Kasumović. Medijski pokrovitelj je RTV Zenica, a prilika je ovo i da drugi sponzori i donatori pokažu svoj pozitivan odnos prema planinarstvu kao zdravom načinu života i masovnijem društvenom angažovanju. U narednim danima biće saopšteno više detalja o ovoj trodnevnoj manifestaciji.(S.G.)