Kantonalna organizacija SDP-a BiH ZDK danas o (ne)radu

FOTO: Zenicainfo.ba

Rad, odnosno kako kažu nerad, Skupštine i Vlade ZDK bila je tema danas održane press konferencije kantonalne organizacije SDP-a BiH ZDK, a novinarima i javnosti obratili su se zastupnici ove partije u Skupštini ZDK.

“Posljednja sjednica kantonalne Skupštine pokazala je da se vladajuća većina sastala samo da zadovolji svoje interese, ucijenjena od strane koalicionih partnera kako bi usvojili izmjene i dopune Zakona o Ministarstvu unutrašnjih poslova ZDK, ne misleći pri tome koje će to imati posljedice na građane i cjelokupan kanton”, istakla je Maida Tanović, zastupnica SDP BiH- u Skupštini ZDK, podcrtavajući nerad ove Skupštine, jer , kako je navela, brojni akti i predmeti stoje i čekaju da budu razmatrani na njenom zasijedanju dok koalicioni partneri zadovolje svoje interese.

“Kantonalna organizacija SDP-a uputila je pismo OHR-u i Ambasadi SAD da hitno suspenduju usvojene izmjene i dopune Zakona o Ministarstvu unutrašnjih poslova ZDK i očekujemo da će oni ubrzo reagovati i nadam se da će biti kažnjeni oni koji su ove izmjene neodgovorno usvojili, a OHR i Ambasada SAD su već ranije upozoravali da ne idemo u te izmjene”, naglašava Vedran Kaser, šef Kluba zastupnika SDP-a u Skupštini ZDK. (V. J.)