Ekipa Košarkaškog kluba “Čelik” započela pripreme za novu sezonu

Od ponedjeljka, 28. juna, ekipa Košarkaškog kluba “Čelik” je počela pripreme. Trener Josip Pandža među prvima vratio je tim u trenažni proces. Trenutno radi sa 10 mlađih košarkaša uglavnom iz juniorskog pogona.

„Kada smo potpisali ugovor dogovorili smo da “Čelik” najviše radi u državi i toga ćemo se držati. Moramo raditi više od drugih, jer možemo da platimo manje od drugih. Nakon jedne sezone gdje smo napravili spektakularan rezultat postali smo mamac za neke igrače“, izjavio je trener Josip Pandža.

Košarkaši “Čelika” ovogodišnju povratničku sezonu u društvu najboljih završili su na trećem mjestu. Nakon toga u Ligi 6 imali su učinak 2:8 u pobjedama. Za ekipu trenera Josipa Pandže koja je imala ambicije da u prvoj sezoni obezbijedi opstanak u ligi, uspjeh je više nego dobar.

„Uprava Kluba je uradila veliki dio posla, međutim u pandemiji, u godini krize, gdje nije bilo publike i sponzora, klub se teško finansira. Sigurno da smo mi u odnosu na ulaganja premašili rezultat, a ušli smo sa puno skupljim ekipama u završnicu i teško je očekivati da ćemo na mala ulaganja da pravimo ozbiljan rezultat. Moramo imati “Čelik” koji je stabilan i treba nam pomoć šire društvene zajednice“, naglasio je u svom izlaganju tehniko zeničkih košarkaša Josip Pandža.

Crnogorski centar Milivoje Božović među prvima je produžio ugovor s Čelikom. U Čeliku su u toku pregovori o produženju ugovora s još nekoliko igrača iz prošle sezone, ali imena ne žele objavljivati dok ne postignu konačan dogovor o potpisu ugovora.

„Ono što je meni bitno, potpisali smo Božovića oko čega ćemo graditi roster. Pokušat ćemo što više zeničkih momaka da gurnemo u vatru. Znamo da je jako takmičenje, a ti momci su predani radu i neki su već dobili određenu minutažu. Generalno veliki rad neće nikoga da iznevjeri“, optimista je trener Pandža.

Prema planu priprema ekipa će raditi pet sedmica, a narednih dana bit će proširen roster igrača u trenažnom procesu.

Početak kolektivnih pripremama planiran je sredinom augusta. (M. P.)