Polufinalno takmičenje Plazma Sportskih igara mladih u Zenici

Polufinalno takmičenje Plazma Sportskih igara mladih u Zenici će se održati u nedjelju, 27.6.2021. godine sa početkom u 11h u Areni Zenica, a dječaci i djevojčici će se takmičiti u nogometu, košarci i odbojka.

U Zenici će se okupiti dječaci i djevojčice pobjednici iz Kaknja, Zenice, Maglaja, Doboja, Jajca i Bugojna te se boriti za titulu najboljih u regiji i plasman na Veliko finalno takmičenje Igara u Sarajevu.

Igre u Zenici se održavaju pod pokroviteljstvom Grada Zenice.Specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH, a bitno je naglasiti da se sva takmičenja, kao i prethodne godine, održavaju uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kao i uz dozvole svih nadležnih institucija. Igre uz finansijsku podršku USAID-a, nastavile su realizirati projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu.

Nakon održanih regionalnih takmičenja po gradovima, pobjednici učestvuju na polufinalnim turnirima organizovanim po regijama, a najbolji će imati priliku pokazati svoje sportsko umijeće na Velikom finalu u Sarajevu.

Prijave za učešće na Plazma Sportskim igrama mladih su otvorene ali je broj, zbog sigurnosti učesnika, ograničen. Sve dodatne informacije možete pronaći na www.igremladih.ba. Prijavi se i saznaj zašto su Igre zakoon!