Osigurani dodatni prehrambeni proizvodi za korisnike Gradske naredne kuhinje

Udruženje „Kreativci“, u partnerstvu sa udruženjima iz Centra za mlade i javne ustanove „Dom porodica“, kreirali su projekat koji ima za cilj da 800 korisnika gradske narodne kuhinje u narednih mjesec dana, jednom sedmično, dobije paket koji sadrži voće i mlijeko.

„Usluge Gradske narodne kuhinje Zenica koristi 800 socijalno najugroženijih osoba i ova donacija u mnogome će obogatiti njihovu ishranu. Svakako da će ova donacija izuzetno obradovati sve korisnike, jer kao što znamo svi mi u JU „Dom Porodica“ Zenica po već unaprijed predviđenom jelovniku pripremamo obroke. Taj jelovnik je sedmični i ponavlja se iz sedmice u sedmicu, tako da će ovo na neki način zaista obogatiti taj jelovnik, unijeti jednu promjenu, a da ne govorimo o samoj nutricionoj vrijednosti ove donacije koja će u naredne 4 sedmice značiti mnogo našim korisnicima“, kaže Draženka Subašić, direktorica JU „Dom Porodica“ Zenica.

Projekat je kreiran od strane Udruženje „Kreativci“ Zenica, u partnerstvu sa udruženjima iz Centra za mlade i javne ustanove „Dom porodica“. Osnovni cilj je da svi korisnici gradske narodne kuhinje u narednih mjesec dana, jednom sedmično, dobiju paket koji sadrži voće i mlijeko.

„Ovo smo uspjeli uz pomoć glavnog donatora iz Njemačke, fondacije „Fimshare“ i pomoć brojnih donatora iz BiH. Koristim ovu priliku da pozovem sve one koji donacijom svojih proizvoda mogu obogatiti ovu akciju ili neku buduću, da nam se priključe i pomognu socijalno najugroženijim građanima Zenice“, rekao je Senad Muslić, predstavnik Udruženja „Kreativci“ Zenica.

Projekat će biti realizovan kroz podjelu paketa, jednom sedmično, na tri lokacije i to tokom narednih 30 dana.(R.Š.)