Zenička “Mladost” u neizvjesnom finalnom meču ostala bez titule prvaka BiH

Stonoteniseri zeničke Mladosti su viceprvaci BIH. U finalnom meču poraženi su u Mostaru od istoimene ekipe sa 4:3.

Nakon četiri sata neizvjesne igre pobjednik je odlučen tek u sedmom duelu Matković-Dizdarević, koji je završen 3:0 u korist Matkovića. Rezultati po mečevima bili su: Pongrac – Zahirović  3:0, Matković – Konjić 2:3, Šehić -Dizdarević 3:0, dubl Matković/Šehić- Konjić/Dizdarević 1:3, Pongrac- Konjić 3:1, Šehić- Zahirović 2:3, Matković – Dizdarević 3:0.

„Zaista neizvjestan meč do posljednjeg poena. Ostaje žal što nismo uspjeli osvojiti prvu titulu u istoriji našeg kluba. Imali smo veliku želju i borili smo se. Mi smo ponosni na naše rezultate. Ono što ja posebno ističem, u našoj ekipi igraju samo zenički igrači. Svi su počeli u Zenici igrati stoni tenis i danas su članovi ovog kluba. Imamo i mlađe igrače poput Dine Zlotrga koji je prvak do 10 godina i još neke igrače koji su uspješni u mlađim kategorijama“, izjavio je Mirza Dizdarević, igrač i trener STK Mladost za Zenicainfo.ba, nakon nastupa u Mostaru.

Do kraja sezone narednog vikenda u Ilijašu će se održati Državno seniorsko prvenstvo, na kojem će nastupati i zenički stonoteniseri. Među glavnim favoritima za osvajanje titule prvaka je i Edin Konjić, član Mladosti.(M.P.)