Gradonačelnik Kasumović organizovao tradicionalni prijem za maturante odlikaše

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i ove je godine organizovao tradicionalni prijem za maturante srednjih škola sa područja Grada Zenica koji su sve razrede srednje škole završili odličnim uspjehom.

Ove godine nagradu u iznosu od 100 KM i knjigu dobilo je 126 učenika završnih razreda zeničkih srednjih škola, od kojih se izdvaja njih 11 koji su proglašeni učenicima generacije u isto toliko srednjih škola. Za sve njih ovo je veliki događaj, ali i prelomni trenutak pri donošenju odluke o nastavku obrazovanja.

„Razmišljao sam se između Sarajeva i Zenice i odlučio sam se za Mašinski fakultet u Zenici, jer mi je najbliži i imam najviše interesovanja za njega. Tu je i činjenica da ću kada ga završim moći lakše doći do zaposlenja“, kaže Nino Stević, donedavni učenik Tehničke škole u Zenici.

Svi ovi učenici predstavljaju elitu i budućnost Grada Zenica, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović te im poručio da dobro razmisle o nastavku školovanja.

„Ja sam iz životnog iskustva učenicima rekao sljedeće, da kod nastavka svoje akademske edukacije biraju ono što im srce želi, što znaju najbolje i drugo, da gledaju tržište rada, koji fakulteti, koja zanimanja su nedostatna, da ne bi bilo kao do sada da određenih kadrova imamo na hiljade na birou, a onih koji trebaju nemamo ni jednog“, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gradonačelnik Kasumović ujedno je čestitao svim učenicima na postignutom uspjehu, te im zaželio svu sreću svijeta.

Od 126 nagrađenih učenika vrijedi istaknuti 11 najbolji, a to su Ahmed Čalkić, Ismail Arnaut, Sarah Ramić, Erik Udiljak, Ilma Bošnjak, Ismet Gračić, Aldijana Bajramović, Amel Zlotrg, Lorena Marković, Amina Dizdarević i Kanita Jašarević. (R.Š.)