“Može bazar”: Sajam rukotvorina i umjetnina u Zenici

Udruženje „Naš most“ iz Zenice organizator je sajma rukotvorina i umjetnina pod nazivom „Može Bazar“.

Na Bazaru se predstavilo 25 izlagača iz Zenice i drugih gradova sa područja Zeničko-dobojskog i Srednjebosanskog kantona koji su pokazali svoje    rukotvorine, od suvenira do ukrasnih predmeta.

„Udruženje „Naš most“ Zenica kroz umjetnost i kulturu potpomaže društveno uključivanje starijih osoba, te drugih ranjivih grupa, poput žena, djece i osoba sa invaliditetom. Današnjom izložbom nastavljamo tradiciju treću godinu za redom.

„Tu je 25 izlagača iz Zenice, Maglaja, Vozuće, Travnika, Viteza i Zavidovića, a sve je organizovano u skladu sa epidemiološkim mjerama. Izložba je dobro prihvaćena od strane naših sugrađana i posjeta je dobra. Inače, posjetioci propituju, traže odrežene izlagače, ne samo danas već i drugim danima pri posjeti našoj galeriji, na adresi Titova 22, koja je otvorena u prijepodnevnim satima“, kaže Zdena Šarić-Pisker, predsjednica udruženja „Naš most“.

„Danas sam se predstavila sapunima, buketima od sapuna pravljenim hladnim postupkom, te kompletima, ima melema i svašta ponešto. Ovo je meni prvi put da sam na izložbi, dolazim iz Vozuće, i ja sam oduševljena, prelijepo je i fino organizovano, sve riječi pohvale i ponovo ću doći“, kaže Mladenka Husić.

Prvi „Moj bazar“ održan je u Zenici u junu 2019.godine, a pod sloganom „Talasamo za kulturu“ u projektu je bilo uključeno više od 60 osoba treće životne dobi koje su prije toga učestvovale u besplatnim kreativnim radionicama slikanja i izrade suvenira i ukrasnih predmeta. (R.Š.)