Grad Zenica objavio javni poziv za izdavanje pod zakup 27 poslovnih prostora

FOTO: Zenicainfo.ba

Grad Zenica raspisao je 1. juna Javni oglas za izdavanje pod zakup poslovnih prostora u vlasništvu grada.

U pitanju je 27 prostora koji se mogu pogledati svakim radnim danom od 9 do 14 sati, a oglas je otvoren do 9. juna. Početna cijena po kvadratu prostora, zavisno od zone, kreće se u rasponu od 6 do 18,90 konvertibilnih maraka.

„Ponudili smo 27 poslovnih prostora širom grada sa različitim cijenama koje obuhvataju djelatnosti koje se obavljaju i zavisno od dijela grada u kojem se nalaze. Ponuđeni poslovni prostori se nalaze u ulici Maršala Tita, Staroj čaršiji, Babinoj rijeci, Blatuši, bulevaru kralja Tvrtka i Radakovu“, kaže Amir Subašić, stručni saradnik za gradsku imovinu u Službi za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenica.

Javni oglas je otvoren do 9. juna, a poslovni prostori se mogu pogledati svakog radnog dana od 9 do 14 sati, a za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Službi za privredu i upravljanje razvojem.

Inače, slični oglasi objavljivani su i ranije, a manjak interesovanja povezivan je sa aktuelnom pandemijom korona virusa.

„Nažalost, tokom pandemije korona virusa se osjeti pad zainteresovanih za uzimanje pod zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zenica, ali opet ima solidan broj prijava, ljudi se i pored pandemije odlučuju da otvaraju obrte, međutim ne kao prije dvije godine“, dodao je Subašić.

Svi poslovni prostori se izdaju na period od 5 godina u viđenom stanju, a kriterij za izbor najpovoljnije ponude je najviše ponuđeni iznos zakupnine po metru kvadratnom. (R.Š.)