Savez izviđača grada Zenice i ove godine organizuje izviđački kamp na Boračkom jezeru

Savez izviđača grada Zenice i ove godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, organizovaće izviđački ljetni kamp na Boračkom jezeru.

Predviđene su 4 smjene u trajanju od po 8 dana, počev od 4. jula, kao i tri smjene za članove sportskih klubova i djecu iz Javne ustanove „Dom porodica“.

„Cijeneći da su epidemiološke mjere povoljne i da je dozvoljeno okupljanje do 100 ljudi na otvorenom, Savez izviđača Grada Zenica odlučio je da se ove godine održi tradicionalno izviđačko ljeto na Boračkom jezeru.

Planirano je 7 smjena u trajanju od po 8 dana, počev od 4. jula, kao i niz drugih aktivnosti. Naravno, ovo ljeto će biti izuzetno šaroliko i bogato, ne samo sa aktivnostima izviđača nego i ostalih sportskih organizacija i mladih Grada Zenica. Aktivnosti počinju već 12. juna velikom akcijom uređenja i čišćenja kampa na Boračkom jezeru“, rekao je Edin Šarić, predsjednik SIGZ-a.

Gosti izviđača na Boračkom jezeru i ove godine biće članovi sportskih klubova, a zajedno sa gradskom upravom planirana je aktivnost pod nazivom „Ljeto pod zvijezdama“ za djecu iz Javne ustanove „Dom porodica“.

Iako su epidemiološke mjere ublažene na snazi će i dalje biti određena ograničenja.

„I ove godine djeci će biti mjerena temperatura, svi će morati popuniti Covid obrazac, a posjete kampu će biti ograničene. Znači, pokušavamo da svedemo rizik na minimum. Nadamo se da će do početka jula doći do dodatnog ublažavanja epidemioloških mjera, što bi nama kao organizatorima mnogo olakšalo, kao i roditeljima pri donošenju odluke da pošalju djecu na Boračko jezero“, dodao je Šarić.

Svi koji žele ljetovati na Boračkom jezeru rezervaciju i uplatu mogu izvršiti u prostorijama Saveza izviđača grada Zenica, na adresi Titova broj 20. (R.Š.)