Pobjedom protiv Estonije odbojkašice BiH osigurale učešće na Final four-u

Pobjedom nad selekcijom Estonije 3:0 u setovima, odbojkašice Bosne i Hercegovine kolo prije kraja turnira plasirale su se na final four CEV Srebrene lige u Mariboru. 

Ulazak u utakmicu naših djevojaka bio je furiozan i estonke nisu imale nikakve šanse da bilo šta naprave u prvom setu. Dobar napad i još bolja odbrana limitirali su selekciju Estonije na samo devet poena u prvom setu. Drugi set gošće su ušle dosta bolje. Prvi dio drugog seta igralo se poen za poen, a onda kod rezultata 14:13 za našu selekciju Stevan Ljubičić traži time out i nakon toga mnogo bolja igra selekcije Bosne i Hercegovine za osvajanje drugog seta 25:18. Na početku trećeg seta naše igračice prave razliku od četiri poena. Održavale su to prednost sve do 16:14. Kapitenka Edina Begić osvaja dva poena i prekida seriju Estonije da bi nakon toga naše djevojke mirno privele set kraju 25:20.
Bh. odbojkašice sutra od 20 sati igraju posljednji meč u Zenici, a protivnice će im biti selekcija Portugala. Biće ovo prilika da publike dođe u što većem broju i nagradi aplauzom djevojke koje su napravile historijski uspjeh u ženskoj odbojci. (N.G.)