Kapković: Nemila mora dobiti izlaz na auto put

U ponedjeljak, u 17:00 sati u društvenom domu u Nemili održat će se sastanak svih zainteresovanih građana za pokretanje inicijative da se obezbjedi izlaz sa auto puta Koridora Vc u Nemilu.

Projektom taj izlaz nije planiran, ali s obzirom na broj ljudi koji žive na ovom području kao i privredni ambijent, mještani Nemile smatraju da bi trebali imati izlaz sa auto puta. Nelogično je da prilikom izrade glavnog projekta koridora Vc nije ostavljen izlaz kako za Nemilu tako i za čitavu regiju. Na ovom području živi oko 20.000 ljudi.
„Ovo je od izuzetnog značaja kako za sam razvoj privrede tako i za mještane“, kaže Alen Kapković vijećnik u Gradskom vijeću Zenica.
Trenutno je u fazi eksproprijacija zemljišta gdje se najveći dio slobodnog prostora oduzima ovoj mjesnoj zajednici koja na taj način gubi prostor za dalje privredno širenje.
„Izvršit ćemo pritisak na gradsku upravu i gradonačelnika da pokušamo svi zajedno da uradimo ovaj izlaz“, tvrdi Kapković.
„Sedam ponuda je bilo, nekima su se miješali mailovi, neki su obećavali da će leći pod bagere, ali od toga nema ništa. Ja pozivam sve građane Nemile i okolnih mjesta da se okupimo svi u 17 sati u ponedjeljak da pokušamo riješiti nešto“, završava Kapković.(N.G.)