Agencija ZEDA partnerima u projektu Inovanet predstavila virtuelnu platformu

Agencija ZEDA je jučer kao vodeći partner u projektu iNnovaNet – Innovative technologies for stronger businesses and improved business environment (Inovativna tehnologija za snažnije kompanije i unapređeno  poslovno okruženja) koji finansira EU, partnerima je predstavila virtuelnu platformu.

Ova platforma je jedna od aktivnosti planiranih ovim Projektom, a developer koji radi na razvoju platforme čiji dizajn i funkcionalnost će biti usaglašen sa svim partnerima je prezentovao aktivnosti koje su sada završene na razvoju ove platforme.

Virtuelna platforma će biti korištena za postavljanje edukativnih materijala, kurseva koji će biti razvijeni u partnerskim organizacijama i koji će biti dostupni i nakon završetka Projekta.

To znači da će platforma korisnicima omogućiti postavljanje i kreiranje edukativnih sadržaja u svrhu obrazovanja, kreiranje kvizova, kurseva, korištenje aplikacija za potrebe audio i video komunikacije te brojne druge mogućnosti.

Elektronskim učenjem, koje će biti dostupno na platformi, želi se potaknuti veća motivacija korisnika pri učenju. Uz dostupne materijale, korisnik može pronaći i dodatne materijale, zvučne zapise te slike zbog kojih će bolje savladati željenu temu.

Platforma će postati mjesto gdje će partneri zajednički pokušati prevladati sve probleme koje su prepoznali kao prijetnju u regiji na ovom polju.

Napominjemo:

Opći cilj ovog Projekta je povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (MSP) u regiji stvaranjem povoljnog poslovnog okruženja, razvojem infrastrukture za podršku poslovanju i poboljšanje stepena znanja sadašnjih i budućih preduzetnika, studenata i zaposlenih.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.320.786,21 EUR od čega EU finasira 85%.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na https://zeda.ba/innovanet/ kao i na Facebook stranici projekta https://www.facebook.com/iNnovaNet-107561608091964/?ti=as