Najveća zabava za mališane iz BiH – Počelo 11. izdanje Sportskih igara mladih

Plazma Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje za djecu iz čitave Bosne i Hercegovine, zvanično je počelo svoje 11. izdanje.

Igre će u 2021. godini obići 45 bh. gradova te se družiti sa mališanima širom Bosne i Hercegovine dijeleći pozitivnu energiju i slaveći mnogobrojne pobjede. Specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH.Sva takmičenja se, kao i prethodne godine, održavaju uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kao i uz dozvole svih nadležnih institucija.

U saradnji sa Košarkaškim savezom BiH te uz finansijsku podršku USAID-aorganizovane su online radionice pod nazivom „Zajedno kao jedan tim“ gdje mališani imaju priliku upoznati svoje sportske idole, a gosti dosadašnjih radionica bili su Marica Gajić, Mirsad Terzić, Marko Panić i Senjamin Burić, a mališane očekuje još mnogo iznenađenja.

Ovogodišnje izdanje Igara počelo je takmičenjima u pojedinačnim sportovima, šahu i stonom tenisu u Bijeljini, Sarajevu i Ljubuškom, a Srebrenica je bila prvi grad gdje su odigrani košarkaški mečevi, nogometni turnir za mlađu kategoriju te Coca-Cola Cup, nogometni turnir za stariju kategoriju.

Ekipe FK „Milići“, „Guber 1“ i „Kenguri“, osvojili su prva mjesta u Srebrenici u nogometu i košarci, dok su drugoplasirane ekipe „Pekam“, „Srebrenica“ i „Košarkaši“.

BH Telecom Sportske igre mladih turneja radosti nastavlja svoj put u Krajini gdje će posjetiti Bužim i Veliku Kladušu.