U organizaciji Udruženja “Naš most” organizovan drugi ovogodišnji “Može bazar”

Može bazar“ naziv je manifestacije u organizaciji Udruženja Naš most Zenica. Prodajna izložba upriličena je na otvorenom u ulici Maršala Tita.

Na drugom ovogodišnjem bazaru svoje rukotvorine  predstavile su članice udruženja iz Zenice i okolnih mjesta, njih oko dvadesetak. Može bazar je stalna aktivnost udruženja koja nudi pregršt originalnih i unikatnih radova žena, osoba sa invaliditetom, mladih i osoba treće životne dobi, a svojom organizacijom promoviše prava i međugeneracijske susrete marginaliziranih društvenih skupina. Udruženje Naš most Zenica kroz umjetnost i kulturu promiče socijalnu inkluziju ranjivih grupa, fokusirajući se na starije osobe, žene i osobe s invaliditetom. Glavni cilj bazara je ekonomsko i socijalno jačanje žena i osoba treće životne dobi u našem društvu.

„Radi se o bazaru kreativaca. Svi koji izlažu danas su naši članovi. Imamo danas naših članica i iz drugih mjesta koje izlaž, iz Maglaja i Novog Travnika. Zbog mjeseca ramazana naših dosta članica nije bilo u prilici da dođe na drugi bazar. Izostale su naše gošće iz Visokog, Sarajeva i Viteza. Nadamo se u junu na narednom barazu da ćemo se svi zajedno vidjeti. Imamo i novih ideja kada je u pitanju organizacija, imamo i grupu volontera koji nam pomažu u organizaciji, a nadamo se i nekim novitetima u pogledu sadržaja“, izjavila je za Zenicainfo.ba Zdena Šarić-Pisker, predsjednica Udruženja Naš most iz Zenice.

Naredni treći „Može baraz“, članice Udruženja Naš most planiraju održati u Zenici početkom juna.(M.P.)