Krivična prijava protiv bivšeg generalnog direktora NK Čelik Murata Daldika

Ovim putem obavještavamo javnost da je NK Čelik Zenica podignuo krivičnu prijavu protiv bivšeg v.d. generalnog direktora kluba Murata Daldika kantonalnom tužilaštvu Zeničko – dobojskog kantona.

Krivična prijava je podignuta zbog transfera igrača Marina Jurine iz NK Čelik u Mezőkövesd-Zsóry SE kluba iz Mađarske. Naime, sredstva od transfera nikada nisu legla na račun našeg kluba već su uplaćena na privatne račune fizičkih lica.

Uz prijavu klub će tužilaštvu predati i svu dokumentaciju koju je menadžment prikupio u proteklih nekoliko mjeseci te će tužilaštvu biti uvijek na raspolaganju za bilo kakva dalja pitanja koja bi im istragu učinila lakšom i efikasnijom.

NK Čelik Zenica na čelu s Upravnim odborom i menadžmentom kluba će i u budućnosti obavještavati kako nadležna tužilaštva tako i javnost o svim nelegalnim radnjama za koje pronađemo dokaze.

Klupsko ime i institucije kluba konačno ima ko da brani. Boriti ćemo se svim silama da naš Čelik dobije ono što mu pripada i da mu se vrati ono što mu je na nelegalan način oteto, poručuju iz NK Čelik.